Dr Ilija Veselinović - Stomatološka ordinacija Veselinović
Obrazovanje Stomatološki fakultet, Beograd 1979. godine
Osnivač i vlasnik Stomatološke klinike Dr Veselinović
Specijalnost i postignuća
  • implementirao preko 2.500 zubnih implantana
  • ekspert za sinus-lift i augmentaciju kosti
Profesionalni razvoj
  • 1979-1983. godine radi u Lidvigšrafenu
  • od 1983. godine radi u privatnoj ordinaciji u Herceg Novom

Dr Ilija Veselinović

Specijalista oralne hirurgije i implantologije, osnivač i vlasnik Stomatološke klinike Dr Veselinović

Edukacija

Dr Ilija Veselinović diplomirao je 1979. godine na Stomatološkom fakultetu u Beogradu i stekao zvanje doktora stomatologije.

Specijalizaciju iz oralne hirurgije pohađao 1996–1998, kada stiče zvanje specijaliste oralne hirurgije.

Specijalnosti i dostignuća

U svojoj višedecenijskoj karijeri, uspješno je implantirao preko 2.500 zubnih implantata.

U njegovom radu se posebno ističe ugradnja implantata u komplikovanim slučajevima (vilice bez dovoljno kosti, pacijenti s povećanim rizikom i dr.).

Dr Ilija Veselinović je ekspert za sinus-lift i augmentaciju kosti. U njegovu ekspertizu spada i rješavanje problema mekih tkiva (različite tehnike transplantacije) i dobijanja uslovno povoljne, zdrave mukoze.
Uz primjenu navedenih metoda i tehnika, uspješnost implantoloških zahvata koje dr Veselinović sa svojim timom izvodi iznosi visokih 99,4 %.

Profesionalni razvoj

Poslije diplomiranja na Stomatološkom fakultetu, 1979–1983. g. radi kao doktor stomatologije u Ludvigšafenu (Njemačka), u ordinaciji čuvenog dr Horsta G. Vila.
Po povratku iz Njemačke, osniva privatnu ordinaciju u Herceg Novom, gdje i danas radi.

Stručna usavršavanja

Sertifikat o učešću na seminaru u organizaciji Privatne lekarske komore Srbije Reanimacioni postupak u slučaju akcidenta u privatnoj lekarskoj praksi, održanom u Herceg Novom 1993. g.

Sertifikat o završenom kursu iz implantologije, u organizaciji UIC (Ultimatic Implant Center), održanom u Beogradu 1994. g., od strane dr Branislava Fatorija.

Sertifikat o završenom kursu Oral Implantology, u okviru The Adriatic Stomatological Forum-a, održanom u Herceg Novom 1997. g., od strane prof. dr Zorana Stajčića.

Sertifikat o završenom kursu Perioprosthetic in combination with ITI implants – Basic Course, održanom u Beogradu 2001. g., od strane prof. dr Zorana Stajčića.

Sertifikat Udruženja privatnih doktora stomatologije Crne Gore za učešće na Drugom simpozijumu iz prakse za praksu, održanom u Herceg Novom 2003. g.

Sertifikat za učešće na Prvom simpozijumu oralnih hirurga i oralnih implantologa Srbije, u organizaciji Centra za kontinuiranu edukaciju Stomatološkog Fakulteta Univerziteta u Beogradu, Sekcija za oralnu hirurgiju i oralnu implantologiju SLD, održanom u Beogradu 2004. g.

Sertifikat za učešće na Drugom simpozijumu oralnih hirurga i oralnih implantologa, u organizaciji Srpskog lekarskog društva, Sekcija za oralnu hirurgiju i oralnu implantologiju, održanom u Beogradu 2005. g.

Sertifikat o učešću na Trećem simpozijumu oralnih hirurga i oralnih implantologa Srbije, Sekcija za oralnu hirurgiju i oralnu implantologiju, održanom u Beogradu 2006. g.

Sertifikat o završenom kursu iz implantologije, u organizaciji kompanije Nobel Biocare, održanom u Crnoj Gori 2007. g., od strane dr Saše Jovanovića.

Sertifikat o završenom kursu iz implantologije Implantologia endossea carico protesico immediato, u organizaciji Italian Association of New York University – College of Dentistry, održanom u Novom Sadu 2007. g., od strane dr Retorija Eugenija Kontea.

Sertifikat o učešću na Prvom kongresu Udruženja stomatologa Srbije sa međunarodnim učešćem, održanom u Beogradu 2010. g.

Sertifikat o učešću u Soredex radionici za rad u softveru ON DEMAND 3D na Soredex Scanora 3D radnim stranicama, održanoj 2010. g.

Sertifikat o učešću na Simpozijumu Oralna hirurgija i oralna implantologija – saznanja, želje i mogućnosti, u organizaciji Srpskog lekarskog društva, održanom u Beogradu 2011. g.

Sertifikat o učešću u Soredex radionici i obuci za osnove dijagnoza i korišćenje softvera ON DEMAND 3D na Soredex Cone Beam CBCT 3D radnim stanicama – digitalnim radiografskim sistemima, održanoj 2012. g.

Sertifikat o završetku kursa Simply Smarter Implantology Event 2, Limits in the modern implantology 1 & 2, održanog u Beogradu 2013. g., od strane dr Rolanda Toroka.

Sertifikat o učešću na Simpozijumu Oralna hirurgija i oralna implantologija – šta znamo, a šta treba da znamo?, u organizaciji Srpskog lekarskog društva, održanom u Beogradu 2013. g.

Sertifikat o završetku kursa Simply smarter implantology, održanom 2014. g., od strane prof. dr Atesa Parlara i msr Ahima Šmita.

Sertifikat o učešću na Simpozijumu Oralna hirurgija i oralna implantologija – šta znamo, a šta treba da znamo?, u organizaciji Srpskog lekarskog društva, održanom u Beogradu 2014. g.

Sertifikat o završenom kursu You are endo, we know endo, u organizaciji Dentsply Sirona i Tehno Dental, održanom u Podgorici 2021. g. , od strane prof. dr Gorana Tošića.

Članstva

Dr Ilija Veselinović je stalni član Sekcije oralnih hirurga i oralnih implantologa Srpskog lekarskog društva.

Stalni je član Komore privatnih zubnih ljekara Crne Gore.

Stomatološku kliniku Dr Veselinović čini tim posvećenih, marljivih i pasioniranih profesionalaca!

Naš tim!